Întrebări frecvente

Intrebari frecvente despre Kal-Mag GNLD

 

Mai aveti lucruri nelamurite despre Kal-Mag GNLD? Este firesc. Ma puteti contacta oricand utilizand datele din pagina de contact. Mai intai insa, va invit sa cititi si raspunsurile la aceste intrebari pe care le-am primit mai des. Este foarte posibil sa gasiti si raspunsul pe care il cautati.

 

 

I.   Cat timp trebuie sa consum Kal-Mag?

R. Perioada de timp necesara variaza in functie de necesitatile fiecarui organism in parte. De pilda, am cunoscut persoane care au inceput cu cate 4 tablete/zi si au simtit primele efecte pozitive dupa doar 2 saptamani. Dupa 1 luna se simteau atat de bine ca le venea sa zboare. Este necesar sa constientizati faptul ca o lipsa de ani de zile nu poate fi acoperita doar intr-o luna. Recomandarea generala este ca o cura cu Kal-Mag (si, eventual, alte suplimente) sa fie urmata o perioada de minim 3 luni. In aceste fel, organismul are la dispozitie o perioada minima in care sa acopere atat lipsurile din trecut cat si cerintele din prezent. Exista persoane la care este suficienta cura de 3 luni, iar altele care au nevoie de mai mult. Cunosc si cateva cazuri de persoane care consuma in mod regulat Kal-Mag de ani de zile, fara nici un fel de efect secundar. Se pare ca organismul acestora are o anumita lipsa care poate fi suplinita doar cu Kal-Mag.

I.   Consumul de Kal-Mag duce la ingrasare?

R. De fapt, consumul de Kal-Mag duce la reglarea metabolismului calciului in corp. Ce a insemnat asta pentru multe din persoanele care l-au consumat? Incet-incet li s-a diminuat si apoi chiar le-a disparut pofta de dulciuri. Ca urmare a dereglarii mecanismului de asimilare a calciului timp de ani de zile, persoanele respective se ingrasasera cu mai multe kilograme prin consumul diverselor tipuri de calciu sintetic din farmacii. Tot de la consumul de calciu sintetic, unele persoane au acuzat depuneri anormale in diverse zone: coloana, incheieturi, calcaie. Dupa o perioada de 2-3 luni de consum Kal-Mag si Tre-en-en acele depuneri s-au diminuat, iar cand consumul s-a prelungit suficient de mult, depunerile s-au dizolvat in totalitate.

I.   De ce este magneziul inclus in Kal-Mag? De ce raportul calciu:magneziu este 2:1?

R. Kal-Mag este formulat impreuna cu magneziu pentru ca magneziul este legat in mod direct de eficienta utilizarii calciului de catre organism. Totodata, exista multe beneficii pentru sanatate atribuite magneziului. De exemplu, magneziul este necesar pentru cele mai importante enzime care formeaza ADN-ul. De asemenea, s-a demonstrat ca magneziul joaca un rol important in regularizarea sistemului cardiovascular si a contractiilor musculare.

Este cunoscut faptul ca stresul implica diminuarea stocurilor de magneziu din corp, iar cercetatorii incearca acum sa determine daca aceasta diminuare conduce la o contractie a vaselor de sange, producand astfel hipertensiune. Kal-Mag este un supliment nutritional foarte valoros, care ofera doua minerale ce pot influenta intr-un mod covarsitor sanatatea pe ansamblu a unei persoane. Spun asta din proprie experienta.

SAB (Scientific Advisory Board – Comitetul Stiintific care formuleaza produsele GNLD) a stabilit ca raportul de 2:1 intre calciu si magneziu furnizeaza consumatorului cantitatile optime din aceste doua minerale, avand in vedere faptul ca multe persoane nu numai ca nu primesc constant cantitatea necesara de calciu din alimentatie, dar in ceea ce priveste magneziul primesc chiar si mai putin.

I.   Ce este calciul Coral? Cum se compara cu Kal-Mag?

R. Calciul Coral provine din recifurile de corali. Calciul Coral nu este o sursa de calciu care se gaseste in mod normal in lantul alimentar uman. Exista chiar si cateva probleme legate de siguranta consumului acestuia, intrucat unele din componentele naturale ale coralilor sunt toxice pentru oameni.

I.   Cand este cel mai bine sa iau calciul, inainte de culcare sau in timpul meselor?

R. Absorbtia calciului este influentata de multi factori, variind de la o persoana la alta (sau chiar de la o zi la alta). In mod normal, calciul este bine absorbit indiferent daca este luat inainte de culcare sau in timpul meselor. Specialistii SAB ai GNLD recomanda ca suplimentul nutritional Kal-Mag sa fie luat in timpul meselor in doze mici de-a lungul zilei, pentru a asigura o absorbtie maxima. Daca se iau cantitati mari intr-o singura doza, procentul real de calciu absorbit scade foarte mult. Ca urmare, este mai benefic a se consuma suplimentul de calciu in doze mici de-a lungul zilei.

Exista cativa factori care interfera cu absorbtia calciului. Anumite alimente ce contin acid oxalic, cum ar fi spanacul, pot inhiba absorbtia calciului prin formarea unui compus insolubil cu acesta. O dieta bogata in grasimi saturate poate afecta, de asemenea, absorbtia calciului. Grasimile se combina cu calciul si formeaza compusi insolubili (sapunuri de calciu) care traverseaza pur si simplu tubul digestiv si sunt apoi eliminate. In consecinta, desi nu exista un avantaj specific al absorbtiei calciului in timpul somnului, administrarea acestuia inainte de culcare este o solutie buna pentru a evita combinatiile cu alimente ce pot limita absorbtia.

Nu în ultimul rand, unele persoane care sufera de crampe nocturne la picioare vor descoperi ca administrarea suplimentului de Kal-Mag inainte de culcare le va rezolva problema. Kal-Mag este perfect si pentru utilizarea in acest scop.